Tillbaka med hemstädning

Tillbaka igen.

Det tog lite längre tid än jag hade tänkt att skriva det andra inlägget om min tid inom hemstädning. Planen var förstås att följa upp redan samma vecka. Ni vet, det upplägg som jag brukar ha. Det var alltid vad jag hade tänkt innan livet knackade på dörren och jag fick en hög med måsten i knät. Inlägg om hemstädning var inte livsviktigt så de fick lov att vänta.  När nu alla förpliktelser i knät har lättat något kan jag återigen komma till denna märkliga tid då jag arbetade med hemstädning.

Så var någonstans var vi?

Jag vill minnas att jag hade skrivit om hur jag fick arbetet inom hemstädning. Minns ni? Att jag gick arbetslös och släpade mina fötter bakom mig i ett år. Att jag vandrade planlöst utan framtidsutsikter och var en plåga för mamma och pappa. Ja, så var det i alla fall. Hemstädning blev min räddning även om det inte var något jag direkt gillade till en början. När jag arbetat under ett par veckor började jag dock få grepp om det. De kunder som jag utförde hemstädning hos började vänja sig vid mig. Detsamma gällde för deras inställning gentemot mig.

Veckorna gick och jag blev mer och mer trygg i min roll inom hemstädning. Även mer trygg i min roll som mig själv men det är en mer filosofisk fråga. Jag arbetade och gick hem och sov, sedan arbetade jag igen och sov sedan. Det var en tid av utmattning. Ni får komma ihåg att jag knappt hade arbetat en dag innan detta i hela mitt liv. Hur sjutton skulle jag kunna orka med hemstädning 9 timmar om dagen? Det gjorde jag dock tillslut och för detta är jag både tacksam och stolt.

Jag tjänade ganska bra dessutom, minns jag. Det var en fördom att vi som arbetade med hemstädning skulle tjäna mindre. Så var verkligen inte fallet. Vi tjänade minst lika mycket, om inte mer, som de som arbetade i butik exempelvis. Jag använder detta exempel eftersom det var så himla vanligt att arbeta just i butik. Det kändes verkligen som att alla gjorde det. I olika butiker dessutom. Vissa arbetade i klädbutiker, andra i matbutiker och många på IKEA. Jag däremot, jag var ensam i mitt gäng om att arbeta med hemstädning. Det kändes faktiskt väldigt, väldigt bra.

Nog om mig och nog av mig. Nu ska jag iväg och käka middag. Vi hörs mer om hemstädning nästa vecka. OK?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *