Facility management som gynnar företaget

Linn och Frida hade aldrig haft för avsikt att starta eget. Det fanns inte i deras världsbild innan. Trygga var de och en säker och inkomstbringande anställning var vad de ville ha. De ville jobba på det gamla vanliga sättet. Inte hålla på med entreprenörskap och sådant osäkert. Nej, trygghet framförallt. Så tänkte de. Fram till att de inte längre tänkte så.

Det blev företag när möjligheten damp ned i deras knän. De tog beslutet att starta upp verksamheten och sedan dess har det skjutit i höjden. Betydligt högre än de någonsin kunnat föreställa sig. Det visade sig att de hade entreprenörsanda så det räckte och blev över. Nu har de signat på sitt första avtal med ett företag inom facility management. Bara en sån sak!

Det satt ganska långt inne. Framförallt för Linn. Hon var inte riktigt säker på att det var en bra investering att anlita facility management. Detta var inte på något sätt kritik mot själva tjänsten. Nej, inte alls. Snarare var det hennes ovilja att spendera pengar som satte käppar i facility management-hjulet. Det var någonting hon tänkte att de minsann kunde sköta själva på företaget.

Hon tog därför på sig rollen. Hon såg till att genomföra allting som en firma inom facility management skulle ha gjort. Detta gjorde hon under 6 månader. I takt med att teamet växte så också ansvaret inom facility management. Mycket behövde göras. Tid behövde läggas ned och det började faktiskt bli ganska kämpigt för stackaren. Hon åkte hit och dit för att se till att alla behov och önskemål möttes. Det tvättades och handlades frukt och fika. Det städades och dammades och torkades och mycket, mycket mer. Det var mycket, helt enkelt.

Tillslut kröp Linn till korset. Korset var i detta fall hennes företagspartner Frida. Det fick räcka nu. Hon fixade inte en vecka till med facility management. Som tur var så kunde det företag de tidigare varit i kontakt med erbjuda sig att ta på sig uppdraget med kort varsel. Det var både förvånande och otroligt lättande, inte minst för Linn då såklart. Å andra sidan visste varken hon eller Frida ett endaste dugg om facility management. Att de därför hade förutfattade meningar om saken var därför varken fruktbart eller grundat i någonting.

Efter bara 2 veckor med facilty management bestämde de sig. De skulle aldrig någonsin inbilla sig att de själva kunde ta på sig såna här viktiga roller för företaget. Extern facility management var nu en del av verksamheten, och så skulle det få fortsätta vara. Så det så.