Som jag lovat ska jag berätta om visningen som jag var på. Kan ju börja med att avslöja att lägenheten absolut inte var något för mig. Nej det var verkligen för mycket av ett renoveringsobjekt för att det skulle vara värt för mig. Visst den var lite billigare men om bostadsrätten är lite billigare och kräver mycket renovering så lägger jag hellre de pengarna direkt och slipper att fixa någonting själv. Så himla skönt att bara flytta in i en relativt nyrenoverad lägenhet och nästan känna doften av det. Men så var tyvärr inte fallet nu.

Storleken på lägenheten var det inget fel på, den var rymlig och mycket större än den tvåan som jag bor i nu och att få lite mer kvadratmeter att inreda på hade jag inte tackat nej till! Men tyvärr så gick inte det att överväga med tanke på hur ful lägenheten var. För det första så var det ett snetak i sovrummet. Vilket betydde att man skulle behöva ställa sängen där under förmodligen för att ens få plats med något annat i rummet. Så där försvann alla mina planer om hur mitt sovrum skulle få se ut. Sen så var det inrett med furu exakt överallt i hela lägenheten. I badrummet, i köket och så vidare. Visst mestadels var det de nuvarande ägarnas möbler, men både köket och badrummet hade behövts renoveras och göras mer modernt så det gick inte alls. Nä så den lägenheten fick gå bort tyvärr. Annars var det andra aspekter med lägenheten som var superbra, bland annat en väldigt stor och rymlig balkong och att lägenheten låg högst upp i huset var ju inte fy skam då. De betyder att man skulle ha sol på balkongen en majoritet av dagen. Vilket ändå hade varit så skönt, att varje dag kunna sitta på balkongen och dricka kaffe eller få en fin solkysst hy. Nåja, den balkongen kommer finnas på en annan lägenhet i framtiden.

Jag är ändå glad att jag gick in med ett öppet sinne och inte skulle ha för mycket negativa tankar kring lägenheten innan det var dags att se den. Så jag har i alla fall öppnat upp mig lite mer för olika alternativ. Men som det gick den här gången så tror jag minsann att jag faktiskt ska kolla in mer på objekten i förväg så att jag inte går på visningar i onödan om jag inte är intresserad. Visst man lär sig lite även av att se andra mäklare på jobbet så på det sättet kan man se det som ett lärtillfälle. Jag har snarare fått upp ögonen på att gå på visningar för att se vilka små knep som andra mäklare använder sig av för att sälja in sina objekt. På tal om det så har jag själv två stycken visningar idag så det är strax dags för mig att hoppa in i duschen och göra mig i ordning för dagen. Har mest segat med en kopp kaffe i sängen hela morgonen. Så skönt med sådana dagar med, man njuter alldeles för lite av de små sakerna faktiskt! Ska försöka börja leva lite mer efter det, njuta av det lilla! Nej dags för duschen. Hörs!

Min favvolåt! Den får mig alltid på bättre humör!

/ Lina Acke