Just nu sitter jag på Hemnet och kollar runt på deras små pärlor. Det är verkligen en av mina favoritsysslor att göra. Kan verkligen sitt där i timmar och kollar runt på alla lägenheter som finns. För mig som mäklare är det såklart mycket roligt att se priset och försöka avgöra själv om man tycker att det verkar rimligt. Jag kan avslöja att det är därför jag har så svårt att flytta, då jag har en himla massa krav och jämt ska kolla på exakt allting som finns i lägenheterna. Även om jag hittar något så tycker jag alltid att utgångspriset är alldeles för högt, är väl skadad från jobbet haha!

Sen vet jag ju lite mer hur denna branschen funkar och jag vet att folk vill tjäna pengar på sina lägenheter så jag får försöka tänka bort priset och mer om det är värt för lägenheten. Idag tänkte jag även bjuda på en av mina senaste favoriter som kom upp på Hemnet. Det är en liten etta på 30 kvadrat, så den är inte stor direkt. Den ligger i Lund och jag hade inte kunnat tänka mig en bättre lägenhet om jag skulle börja studera exempelvis. Det är via mäklarföretaget Bjurfors som lägenheten ligger ute och jag har även lånat bilderna därifrån för att ni också ska kunna få njuta av den.

lägenhets rummet

Direkt i rummet så ser man att det är djupa fönsternischer vilket jag bara älskar! Jag gillar även att det är fräscha vita väggar. Jag tänkte även passa på att kommentera vad jag tycker om inredningen på denna lägenheten då jag som ni vet älskar design och inredning. Jag får ingen direkt känsla av att detta skulle vara någon slags homestyling på denna lägenheten, den verkar väldigt personlig och ajg tror med på att det är en mixa av personen som säljer lägenhetens stil tillsammans med väldigt lite styling. På denna bilden tycker jag att det är lite för mycket olika stilar och det brukar inte inredare använda sig av, utan det känns som att det mesta tillhör personen som bor där. Det enda som jag tycker inte riktigt passar in i bilden är tennisracketarna. Jag tror faktiskt att det hade sätt lite mer äkta ut om de inte stått där mot väggen.

kakelugnen i lägenheten
Kollar vi på rummet ur en annan vinkel så får vi se den vackra kakelugnen som står i ena hörnet. Vad denna kakelugn lyfter denna lägenhet alltså! Hade jag varit student i Lund hade jag bara älskat att få ha en liten mysig etta med kakelugn. Som ni ser är det däremot så att när man bor så litet så får man ha flera rum i ett, dvs sovrummet och matrummet har blivit ett här. Därför har personen som bott där nu valt att ha en bäddsoffa, förmodligen för att både sång och soffa hade tagit för stor plats. Jag hade nog ändå hellre haft en säng och en soffa, och kanske haft ett litet mindre matbord istället. Eventuellt ett halvt sådant som man dessutom kan fälla ner så det hänger längs med väggen.

vackert kök
Ny renoverat kök! Fräscht och fint

fin uteplats på gården
Supermysig innergård! Plus i kanten

så huset ser ut
Så ser huset ut som lägenheten ligger i! Så himla fint! Dessutom bara ett stenkast bort från centralstationen. Bilderna är lånade från Hemnet.

/ Lina Acke