Idag tänkte jag ge er ett boktips på min absolut favoritbok. Det är kanske inte så svårt att lista ut vilken det är, men ja det är Fredrik Eklunds bok ”SÄLJ! Konsten att sälja vad som helst”. Jag har dock läst den engelska versionen ”The Sell”. Såklart så är det min favoritbok när det är min största idol och drömmäklare Fredrik som skrivit den. Jag blir så inspirerad av denna boken och man vill bara jaga sina drömma ännu mer när man läser om hur han har lyckats.

När man läser titeln Sälj är det lätt att tro att man enbart ska få en lektion i hur man säljer och blir en bra försäljare, eller om man redan är, hur man förbättrar. Men sanningen är att boken vänder sig till alla som vill få ut något mer av livet. Fredriks grundtankar är att man måste kunna sälja in sig själv innan man kan sälja annat. Han menar även att säljer du något annat så handlar det ändå i slutändan om att du ändå säljer dig själv. Fredrik skriver på ett underbart humoristisk sätt där han berättar om både misslyckanden och framgångar, vilket såklart ger en annan dimension av boken än om det enbart varit skryt om hans framgångar. Ni måste hålla med om att det är mycket mer intressant att läsa om en framgångsrik persons svåra resa, än någon som glidit in på en räkmacka.

I boken har Fredrik ett 10-stegsprogram där han förklarar hur man blir en säljare som kan sälja absolut vad som helst till vem som helst. Han ger även råd om dress code, hur man säljer in sig själv till kunderna så att de gillar och litar på en, hur man lyckas övertyga kunden att det man erbjuder är precis det som kunden behöver. Boken är funkar oavsett vilken bransch man befinner sig så länge man vill marknadsföra sig och bli en toppsäljare!

Bokus beskriver boken och Fredrik på detta viset:
”Fredrik Eklund har gjort sig ett namn som fastighetsmäklaren mega kändisarna vänder sig till när de vill spendera miljoner på en ny Manhattanbostad. Under sitt första år som mäklare sålde han fastigheter för 50 miljoner dollar och blev utsedd till Årets nykomling. Fredrik Eklund har med andra ord en gedigen kunskap om hur man säljer och tjänar stora pengar. Han har flitigt delat med sig av sina kunskaper på sociala medier, i tidningar och tv-program, bland annat genom realityserien Million Dollar Listing New York, som renderat honom fans i över 113 länder världen över.”

boken jag rekommenderar”Fredrik Eklund, född i Stockholm 1977, kom till New York 2002 utan pengar, jobb och bostad. Genom sitt makalösa driv och framåtanda lyckades Fredrik efter en kurs i fastighetsmäkleri bli en toppsäljare redan det första året som mäklare. Han har vid det här laget sålt fastigheter för över två miljarder dollar. Och köparna är stjärnor som Jennifer Lopez, Daniel Craig, Cameron Diaz med flera.”

”På ett humoristiskt, insiktsfullt och varmhjärtat sätt berättar Fredrik Eklund om hur han uppnått sina drömmar och hur DU kan göra detsamma. Boken ger råd om allt från träning och klädsel till hur du får dina kunder att verkligen gilla och lita på dig.”

Ja låter inte detta som något alldeles alldeles underbart och perfekt?? Jag rekommenderar den i alla fall till alla som vill ha lite skön läsning och lära sig sikta mot sina må! Passar perfekt till en kopp te eller ett glas vin en trött kväll.

/ Lina Acke