Idag blir det ett litet argt inlägg från min sida då jag har varit med om det konstigaste mötet med en klient! Länge har jag hållit på med denna kund och försökt hitta det perfekta boendet för denna kund. Jag vet att denna kunde haft det tufft ekonomiskt och har därför tipsat om de sidorna jag nämnt tidigare. Så idag efter ett halvårs sökande efter olika bostadsrätter att buda på så hade vi såklart hittat en alldeles perfekt en. Ni vet, högt i tak, kakelugn och hela köret. Så när vi har bestämt oss för att lägga ett bud så frågar jag om alla viktiga detaljer om banklån och så vidare så att vi kan genomföra det på riktigt. Vet ni vad denna klient säger då? Att banken hade nekat ansökan om lån på grund av skulderna som fanns hos inkasso. Min kund hade alltså tagit en massa sms lån för att ha råd med kontantinsatsen. Tror ni jag blev glad när jag fick höra det, nej det kan jag säga att jag minsann inte blev. Kunden hade heller inte använt sidorna som jag tipsat om utan istället använt sig av alltomsmslan.se. I ett halvårs tid har jag alltså lagt ner all min tid denna kund utan att kunna genomföra det i slutändan. Det är tråkigt när det blir så.

Jag är såklart inte arg på kunden utan bara besviken över att personen inte bad om hjälp innan eller sa som det var från början. Nu istället är kunden skuldsatt med hög ränta och jag förlorade en kund. Men som Fredrik Eklund har lärt oss så är varje misslyckande på vägen mot en stor framgång. Så nu ska jag inte vara ledsen över detta mer, utan enbart säga till er att absolut inte ta några sms lån! Det är inget bra sätt att finansiera någonting på ta mitt råd! Spara ihop en buffert istället innan ni gör någon som helst investering. Såja, då har jag fått skälla lite på er så ni förhoppningsvis inte göra några dåliga beslut. Beslut som dessa kan faktiskt påverka resten av ens liv och många möjligheter kan faktiskt försvinna på grund av sådant. Speciellt gällande ekonomiska beslut. Till exempel som det ovan, att banken inte litar på en och då inte kan få något lån till exempelvis bostad eller ny bil. Måste du då investera i något och inte kan det så kan det bli många extra steg som måste genomföras för att ditt köp ska lyckas. Nej slut på mitt lilla neg här!

Över till en mycket roligare sak; jag har hittat ett objekt som jag själv ska på visning på. Ja ni läste rätt! Jag har bestämt mig för att lätta lite på mina krav och gå på en visning i alla fall. Som jag nämnt tidigare det skadar aldrig att gå på visningar. På visningar kan man dessutom få sig en liten bild av vilka andra som kan vara spekulanter om det är en öppen visning. Då får man veta ungefär hur många som skulle kunna vara intresserade. I alla fall jag som mäklare, jag vet ungefär hur det ser ut när folk är intresserade och inte. Så man har ju lite fördel där 😉 Önska mig lycka till så berättar jag om lägenheten senare!

/ Lina Acke

lägenheten

Bild från lägenheten, vad tycker ni?