Mer MinimalismHej på er igen!

Jag har fått ta en liten paus från bloggandet en stund, men nu saknar jag det så mycket att jag vill skriva ett inlägg igen! Jag har under tiden jag varit borta upptäckt en ny trend, eller vad man kan säga. När jag tittar på objekt som är ute på marknaden så ser jag att det är nästan ovanligt stilrena bilder. Jag har ju skrivit lite om en jättefin lägenhet som hade alldeles för många stilar i sig samtidigt och som troligtvis bara var stilen från den som bott där. Det är dock mer och mer sällsynt nu, tycker jag.

Länge har det ju pratats om “ljust och fräscht” med mycket vitt och öppna ytor, nästan så det bländar lite när man stiger in. Det har väl i och för sig lugnat sig nu en aning, men det är fortfarande väldigt vanligt med mycket vitt och få mörka färger. Dessutom verkar det bli mer och mer vanligt med öppna ytor, färre saker och mer ordning. För mig är det mycket trevligt att titta på dessa inredningsbilder, när allt är i ordning, har sin plats och det är öppet och enkelt. Jag trivs ju verkligen med det, men jag funderar på hur det blivit så.

Även utanför mäklarbranschen tycker jag att det börjar komma fler och fler enklare och mer minimalistiska ting. Varumärken, produkter, reklam och ja, det mesta börjar bli mer stilrent och enklare. Färre detaljer, färre saker som stör ögonen och mer fokus på ett utvalt område eller ett valt budskap. Svartvita enkla skor, skjortor och enkla tröjor med små diskreta detaljer blir mer vanligt än färgsprakande och utsvängda plagg. Eller så är det bara jag som börjar se det, jag vet faktiskt inte.

Hur som helst så tycker jag ändå att det börjar dra sig mer och mer åt det minimalistiska hållet, generellt sett i världen. Kanske kommer det av att vi är så vana vid att bli matade och uppstoppade med en massa intryck överallt, som alla säger helt olika. Kanske börjar vi undermedvetet skapa lite lugn och ordning i vår omvärld, för att kunna hantera kaoset lite lättare. Då hjälper det med öppna ytor, saker på sin plats och stilren omgivning. Ja, jag är ju ingen expert på det här men det är iallafall så jag tänker kring de nya trenderna och vad som ser ut att hända med världen.